Daisypath - Anniversary

Monday, 1 December 2014

MANFAAT UTAMA VITAMIN C SHAKLEE

Assalamualaikum readers!!!

Excited betul hari ni..sbb tu awal2 pagi lagi dah bukak blog..x sabar nak berkongsi bnda2 yg best n bermanfaat dengan anda semua..
Dua sebab sy sngt excited hari ini dan bulan ini kerana...

1. PROMOSI GILA2 DARI SHAKLEE!! (hihi..sy mmg rasa promosi ni mmg gila2)
Bg sy mmg gila2..sebab..beli 6 vitamin C atau vitamin E dapat percuma 1 botol!
Lepas tu..beli 2 botol vitamin C atau vitamin E dapat potongan 5%!!!
tak ke berbaloi tu???



2. Untuk pengetahuan korang..Vitamin C ni merupakan salah satu produk terawal yg sy cuba..dan masih  makan smpai skarang..sbb kesannya mmg sngt2 best!!! rasa tahap imunisasi tu lebih baik..badan pn dah jarang sakit..:) Alhamdulillah..

So hari ini..nak sharelah dengan anda semua kenapa vitamin C shaklee ni menjadi pilihan saya..Apa manfaat yg saya dapat bila saya consume vitamin C Shaklee ni???

MANFAAT VITAMIN C SHAKLEE

1. MEMBENTUK KOLAGEN
Untuk pengetahuan semua..kandungan dalam vitamin C shaklee ni merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu menghalang otot kita daripada menjadi lembik. 

2. MEMPERBAIKI SIMPTOM PENDARAHAN
Vitamin C Shaklee dapat membantu memperbaiki simptom pendarahan seperti gusi berdarah, lebam dikulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam, dan kulit kasar.

3. PENINGKATAN SISTEM IMUN
Vitamin C Shaklee membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung dan kulit, dan juga asthma. Ianya juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan simptom flu dan selsema.

4. MEMERANGI KANSER
Tahu tak..yang Vitamin C adalah satu-satunya anti-oksidan yang mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang bahan kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ianya juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.



5. MENCANTIKKAN KULIT
Kalau nak kulit makin cantik, kedut makin kurang...memang kena wajib ambil Vitamin C setiap hari. Vitamin C juga membantu menyekat pembentukkan pigmen, kerana pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat. 
 

 6. MEMPERBAIKI INSOMNIA
Jangan tak tahu...Vitamin C Shaklee ini juga membantu memperbaiki insomnia, stres, dan juga masalah berkaitan mental seperti keresahan.

Sedar atau tidak..Vitamin C memang banyak khasiatnya..kalau sebelum ni saya hanya tahu vitamin C ni just baik utk kulit..tapi rupa2nya banyak lagi kebaikan yang lain..dan..

Yang Paling penting..tentang pemilihan syarikat pengeluar supplemen vitamin C ni..di pasaran mmg bnyak syarikat yg keluarkan supplemen ni..tp bagi saya..SHAKLEE TATAP MENJADI PUJAAN HATIKU!!! sebabnya..syarikat ni dah establish lama..dan ianya..Halal..Selamat..dan Berkesan!!!


 

Untuk yang berminat nak dapatkan Vitamin C shaklee ni...bley refer contact di bawah ni:

whatsapp/sms : 016-7111137 (NANI)
ID Shaklee : 1121262
FB Address: yustiani yunus
Blog Address: naniarshad.blogspot.com

No comments:

Post a Comment