Daisypath - Anniversary

Monday, 8 September 2014

KEBAIKAN MEALSHAKE UNTUK KANAK-KANAK



KEBAIKAN MEALSHAKE UNTUK KANAK-KANAK

Hari ni nak share info tentang kebaikan meal shake..apa yang best sngt tntng meal shake ni?.. sampai ramai ibu2 jatuh hati? X maw tulis ayat bunga2 lagi..hihi..jd.. Jom baca!!

1. NUTRISI LENGKAP!!
    Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia turut mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.

2. MEMBEKAL NUTRISI KEPADA SEL TUBUH
            Meal shake sangat kaya dengan protein( tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun, dan lain-lain.

3. MEMBANTU TUMBESARAN
            Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.

Cuba selidik..pd pndpt ibu2 yg bijak... makanan yg anak2 makan.. lengkap tak  dngn semua jenis nutrien setiap hari?
Memang mustahil kan...lg2 anak2 yg memilih sngt bab2 makan ni..x nak makan sayur..nak jajan je lebih..pening jugk kan..so..jgn pening2 kpla..jom try mealshake ni...bila anak selera makan...hati mak mana yg x happy..btul x??

4. ANTI-OKSIDA
Mengandungi vitamin A,C,E,zink, selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.

Setiap hari anak2 mmg terdedah dngn kuman pembawa penyakit...tambah2 lagi anak2 sekarang mmg ramai yg duduk taska..penyakit sngt mudah merebak dan berjangkit..anak2 masih x dapat beza yg mana bersih..yg mana kotor..kalau kanak2 yg kecik lg 2..kalau boleh semua barang nak masuk ke dlm mulut diorang..mudah sngt dapat penyakit.sebab itu badan anak2 ni sngt perlukan pelindungan...dan Mealshake ada jawapannya..

Bab yang melambatkan proses penuaan tu untuk orang dewasa..nama pun antioksida...mmg dah selalu dngr kn..insyaAllah..mmg mbantu melambatkan proses penuaan...jap2..eh..dewasa pun bley amik Mealshake ker? Jawab sy...boleh..nanti sy share lebih lanjut pd post akn dtng..ni nak share utk anak2 dulu..biar jelas satu2...:)

5. Detoksifikasi
            Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.
            Fungsi mealshake sebgai detoksifikasi inilah yg membantu anak2 yg sukar untuk membuang @ sembelit...kesiankan dekat anak2...please..please..bantu mereka..setiap penyakit pasti ada penawar kecuali mati..insyaAllah..Mealshake boleh membantu..

So..Ibu2 bijak sekian...jom cuba produk hebat ini..mudah-mudahan MEALSHAKE mampu mengatasi masalah kesihatan permata hati anda!!
InsyaAllah..

Whatsapp/sms
Yustiani – 0167111137
Shaklee Independent Distributor

Halalkah Shaklee???



Halalkah Shaklee??

Emm…boleh makan ke ni..halal ker??
Sebelum beli sesuatu produk 2…mesti benda ni yg bermain2 kat kepala kita…. Betul x?? Especially umat islam....
Semua dah maklum..Setiap apa yg kita makan..akan menjadi darah daging kita..dan memilih yg halal dan jauh daripada syubhah( keraguan) adalah wajib bagi umat Islam!...
Berbalik pada tajuk kita…halal ke Shaklee ni???
Alhamdulillah….produk Shaklee ni memang dijamin HALAL dan sangat selamat utk digunakan..

Buktinya???

Sijil Halal Oleh ISA(Islamic Services of America)   
Mendapat pengiktirafan   daripada JAKIM

ISA atau pun nama panjangnyer..Islamic Services of America..merupakan salah satu badan Islam yang sememangnya mendapat pengiktirafan daripada JAKIM..
Dan ISA adalah badan yang bertanggungjawab mengeluarkan sijil halal utk setiap produk Shaklee ni..
Utk tambahkan keyakinan korang tentang status halal Shaklee ni…korang boleh rujuk link di bawah..

So..diharap pembaca2 budiman sekalian berpuas hati..yg bahawasanya Shaklee sememangnya dijamin halal..

Boleh digunakan tanpa was2..hihi..

Selamat Bershaklee semua!!!

Sihat..Selamat..Halal..dan Berkesan...InsyaAllah..

~I share because I care~

SIJIL HALAL OLEH ISA