Daisypath - Anniversary

Thursday, 27 November 2014

PERBEZAAN OMEGA GUARD SHAKLEE



Assalamualaikum dan salam sejahtera to all readers yg disayangi!!
Hari nak bercerita tentang O.M.E.G.A..
sebut je omega..semua dah tahu...owh...minyak ikan...
Tapi ramai tak tahu..bahawa omega yg dikeluarkan oleh syarikat berlainan..
kandungan omega 3 nya adalah tidak sama!!!!   
Nama supplemen sama..Omega...namun tidak kandungannya..
Terkejut?? Hihi...terkejut lah sangt kan..tp itulah hakikatnya..:)

Dalam banyak2 omega 3 yg dijual di pasaran..Omega Guard Shaklee  InsyaAllah..merupakan pilihan yg terbaik!!! Apa yg bagus sngt dengn omega keluaran shaklee ni?? Jom baca!! Encik scroll..sila jalankan tugas anda!!:)

PERBEZAAN OMEGA GUARD SHAKLEE 

1. Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan terbaik di dunia.

2. Shaklee Omega Guard ini diekstrak dari ikan laut air sejuk ( sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun.


3. Omegara Guard Shaklee merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA, dan banyak lagi. 

4. Ianya bukan daripada hati minyak ikan.

5. Shaklee merupakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard. Ia dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak omega -3 yang paling tulen dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB (polychlorinated biphnyl) yang merupakan kimia yang sangat toksik.

    

Untuk yang berminat nak dapatkan omega guard shaklee ni...bley refer contact di bawah ni:

whatsapp/sms : 016-7111137 (NANI)
ID Shaklee : 1121262
FB Address: yustiani yunus
Blog Address: naniarshad.blogspot.com

Thursday, 20 November 2014

OMEGA GUARD SHAKLEE UNTUK SIAPA??


Assalamualaikum dan salam sejahtera readers!!
Saya doakan semoga hari-hari anda penuh dengan kegembiraan dan kebahagiaan..


Sempena bulan November ni..ramai yg grab promosi Omega Guard Shaklee!! Mana tidaknya..beli 2 botol..dapat 5% off!!! Dan beli 6 Percuma Satu!!


Tapi ramai jugak customer yg tanya..Omega ni..anak kecil boleh makan ker?? Pregnant mummy bley makan ker?? Jadi, bagi menjawab semua pertanyaan itu...sila skroll skit ke bawah yer..tngok sape yang perlu sangat2 amik Omega Guard Shaklee ni..


Sebenarnya..Omega Guard Shaklee ni boleh diambil oleh semua peringkat umur, dari kanak-kanak sehinggalah warga emas. Tapi untuk lebih fokus, saya nak share golongan-golongan yang AMAT-AMAT DISARANKAN untuk mengambil Omega Guard Shaklee ni.


1)   IBU HAMIL

Antara kebaikan yang bakal ibu hamil dan bayi dalam kandungan akan nikmati apabila si ibu mengambil omega guard shaklee adalah:

- Ianya membantu perkembangan otak bayi dalam kandungan
- Mengurangkan risiko kelahiran bayi pra matang
- Mengurangkan risiko gila meroyan selepas bersalin 
- Membantu mengurangkan berat badan yang semakin meningkat selepas 
   hamil 
- Mengawal kenaikan berat badan 




2) IBU MENYUSUKAN ANAK

Omega Guard Shaklee yang diambil oleh ibu yang menyusukan anak akan menyalurkan Omega-3 untuk sistem imunisasi badan bayi serta perkembangan otak bayi. Pada usia seseorang itu masih bayi, tahap imunisasi kan masih rendah..senang dapat macam-macam penyakit..Sebab itu ibu menyusu sangat perlu untuk mengambil omega, dan secara tak langsung si ibu pun turut mendapat khasiatnya.


3) KANAK- KANAK

Kanak-kanak ni mudah sangat dapat penyakit..sebab itu ibu-ibu perlu bertindak bijak untuk memberikan supplemen yang terbaik untuk anak-anak mereka..dan omega guard shaklee adalah jawapannya..

-Omega guard shaklee membantu pertumbuhan yang sihat selain  
  meningkatkan IQ serta kecerdasan otak kanak-kanak

-Ianya turut membantu meningkatkan sistem imunisasi badan terutamnya 
  kanak-kanak yang sering demam, selesema, batuk, asma, dan ekzema.

4) OBESITI

Eh!! Omega boleh bakar lemak ker?? Yes!!! Memang boleh..bahkan omega guard shaklee membantu pembakaran lemak dengan lebih cepat berbanding lecithin!!

Selain itu, ianya turut meningkatkan hormon leptin yang mana ianya sangat membantu anda untuk mengawal selera makan.


5) MEREKA YANG MENGALAMI MASALAH KESIHATAN


Bagi mereka yang kerap batuk, selesema berterusan, sering mengalami masalah sakit sendi  masalah kolestrol yang tinggi, strok dan hypertension..pengambilan omega Guard Shaklee amatlah disarankan bagi memperbaiki tahap kesihatan mereka.

Untuk yang berminat nak dapatkan omega guard shaklee ni...bley refer contact di bawah ni:

whatsapp/sms : 016-7111137 (NANI)
ID Shaklee : 1121262
FB Address: yustiani yunus
Blog Address: naniarshad.blogspot.com

Wednesday, 19 November 2014

KEBAIKAN OMEGA GUARD SHAKLEE

Assalamualaikum dan salam sejahtera readers!!..

Dalam pasaran supplemen..sngt bnyak omega dijual tetapi daripada pengeluar yg berlainan..Jadi hari ni saya nak berkongsi sikit tentang kebaikan omega guard shaklee...kenapa ramai sangat yg pilih omega guard shaklee yer?? jom jengah!



1. ASID LEMAK

Omega-3 ni merupakan asid lemak yang penting yang tak dapat dihasilkan oleh tubuh badan kita. Sebab itu, kita perlu mengambilnya dari makanan. Berbanding dengan produk omega lain, omega guard shaklee ni merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yg mengandungi rangkaian spectrum 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA,DHA,ALA dan banyak lagi. Omega-3 ni boleh membantu mengimbangi  perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, dan membantu melicinkan kulit. 


2. MENCEGAH PENYAKIT SALURAN DARAH & STROK

DHA & EPA boleh menentang thrombosis, melincirkan saluran darah dan seterusnya melancarkan peredaran darah. Oleh sebab itu, ia efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan di leher atau sakit kepala. 



3. MEMBANTU MENGAWAL KOLESTROL DALAM BADAN


Omega Guard Shaklee juga membantu merendahkan kolestrol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL, mengawal masalah obesiti, mencegah arteriosclerosis, myocardial infarction, dan membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.


 4. MEMBANTU TUMBESARAN & PERKEMBANGAN OTAK JANIN & 
     MEMBANTU PERKEMBANGAN MEMORI

DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ianya penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran, dan mencegah migraine.

5. MENINGKATKAN SISTEM IMUN DAN MENYIHATKAN PARU-PARU

Omega Guard membantu mengawal sistem imun seperti  memperbaiki alahan kulit, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, dan SLE dan penyakit buah pinggang.


6. MEMBANTU MENCEGAH KANSER

Kajian telah menunjukkan bahawa Omega 3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat, dan kolon. Ia juga boleh merangsang kesihatan hati selepas pembedahan, dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif. 


7. MEMBANTU MEMELIHARA FUNGSI-FUNGSI SENDI (ARTHRITIS)

Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan efektif. 


8. MENCEGAH INSOMNIA DAN MEMBANTU MENGURANGKAN TEKANAN


Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan, insomnia, neurasthenia,autism, dan kanak-kanak hiperaktif serta penyakit schizophrenia.

 Finally readers.. memang banyak sangat kebaikan omega guard shaklee ni..
Jom sama-sama kita rasa kebaikan dari omega guard ni...InsyaAllah...langkah ini akan memberi kesihatan yg baik utk kita semua..


Untuk yang berminat nak dapatkan omega guard shaklee ni...bley refer contact di bawah ni:

whatsapp: 016-7111137 (NANI)
ID Shaklee : 1121262
FB Address: yustiani yunus
Blog Address: naniarshad@blogspot.com